Pagina's

zondag 1 november 2015

Oproep regio Limburg: doe mee aan De week van de sociale technologie

Van 9 tot en met 15 november 2015 is het de week van de sociale technologie.
http://www.weekvandesocialetechnologie.nl/
Onder invloed van technologie veranderd ons leven en ook ons werk. In alle sectoren zijn veranderingen merkbaar dus ook in de zorg en welzijnssector. Deze week wordt georganiseerd door Movisie  


Wij (Social Work) willen graag aandacht besteden aan deze week. Mijn collega en ik geven invulling aan de leerlijn 'Technologie en welzijn' binnen Social Work Sittard en zijn dus erg begaan met het onderwerp.

Dit jaar hebben we als plan om het werkveld te betrekken en ze uit te nodigen hun voorbeelden van sociale technologie te presenteren in onze kantine.

De eersten waar we contact mee hebben gelegd zijn Stichting Trajekt en Het leger des heils. Beide instellingen maken interessante ontwikkelingen door als het gaat om gebruik technologie (o.a. iPad).

We zoeken voor die week meerdere 'good practice' uit het werkveld die we kunnen tonen.

Dus ben jij werkzaam in het werkveld en heb je iets interessants dat je wil delen dan nodigen we je van harte uit om daar iets over te komen vertellen.

  • organiseren van online hulpverlening, 
  • communiceren 
  • verantwoorden met behulp van sociale media. 
  • gebruiken, beoordelen of maken van apps.
We zullen zorgen voor een standje waar je je materialen kunt uitstallen en we zullen het onder de aandacht brengen van de studenten.

Ik hoop dat je het een leuk idee vind. Je kunt ons mailen of twitteren.

Stuur een e-mail

Groeten
Frans


Update 23 uur
Via Twitter kreeg ik al meteen een paar leuke reacties en voorbeelden zoals deze app voor openbaar vervoer voor mensen met een beperking. Met dank aan Rens Kempen.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten