Pagina's

vrijdag 8 februari 2013

BRIDGE-IT: multiculturele diversiteit

Hilde is een collega in mijn team die al jaren betrokken is bij projecten rondom culturele diversiteit en interculturele communicatie. Een van de projecten is het 'BRIDGE-IT' project.  Dit project maakt deel uit van de minor culturele diversiteit en van de minor going abroad. Tevens kunnen ook studenten die stage lopen of een afstudeerproject willen uitvoeren, of een opdracht zoeken in de vrije studieruimte binnen het asielzoekerscentrum (Heerlen/Baexem), vluchtelingenwerk Sittard/Geleen, Vrouw en Welzijn Geleen of het KenniscentrumEmancipatie Maastricht met BRIDGE-IT aan de slag.


BRIDGE-IT is een afkorting voor BE RELEVANT INTERCULTURAL DIVERSITY GENERATION IN EUROPE - INTEGRATION TEAM.  BRIDGE-IT heeft een e-learning module gemaakt waarin zowel professionals als migranten leren hoe ze beter met elkaar kunnen communiceren wanneer ze elkaar ontmoeten in bureaucratische omgevingen. Een bureaucratische omgeving is bijvoorbeeld het gemeentelijk loket, het politiekantoor, de balie bij de huisarts, DUO, UWV, de woningbouwvereniging. Voor vele Nederlands is het al een hele klus om alle formulieren goed ingevuld te krijgen, voor vele migranten blijkt het een onmogelijke opdracht!!


Met de e-learning tools van BRIDGE-IT krijg je via internet gratis een leermodule ter beschikking, die je samen met een migrant kunt raadplegen om contact te leggen en om een constructieve relatie op te bouwen.

Hier een filmpje van BRIDGE-IT: de studenten die op de film meedoen zijn allemaal Social Work studenten die in het kader van hun afstuderen en/of vrije studieruimte mee hebben gedaan aan het project!Op basis van het onderzoek van studenten zijn volgende teksten gepubliceerd:

http://bridge-it.communicationproject.eu/res/downloads/BRIDGE-IT-ICC-in-Dutch-refugee-center-Schaeren-van-Kucher-2012.pdf


Wil je de e-learnings eens bekijken, dan moet je je eerst registreren op het platform en vervolgens krijg je gratis toegang tot de modules


Klik vervolgens op login to the platform en links op het beeld zie je een vakje “register”, vul hier je gegevens in en vervolgens krijg je een e-mail retour met een login naam en een wachtwoord. Hiermee kan je vervolgens aan de slag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten