Pagina's

maandag 23 april 2012

2012 04 23 start OLP8 Verborgen Verhalen

Boek van Elisabeth Marain

Binnen de opleiding Social Work Sittard zijn diverse keuzemodules en minoren waar studenten uit kunnen kiezen.

Op 23 april 2012 startte voor de 2de jaars  (OLP8) de minor Verborgen Verhalen met de theatervoorstelling 'Rosalie Niemand' van Theatergroep SAS gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over een vrouw die tegen wil en dank 50 jaar opgesloten heeft gezeten in Belgische gestichten. De hoofdrol speelster uit het boek was die middag aanwezig om vragen te beantwoorden.

   
De minor richt zich op de creatief agogische methodiek met als nadruk 'narratieve technieken' en 'story telling'.
We werken in deze minor nauw samen met Stichting Daelzicht. De samenwerking bestaan uit een project Hartenwensen waarbij Daelzicht probeert 2000 wensen te vervullen van hun cliënten.Onze studenten pikken er een aantal wensen uit en gaan daar mee aan de slag. Verder proberen ze in een individuele stage met de cliënt te achterhalen wat het verhaal achter de wens is. Dit gaan ze op een creatief agogische manier onderzoeken. Om dit te oefenen werken de studenten ook in een duowerkopdracht met elkaar.

Een belangrijk moment in de minor is de Hartenwensen avond 20 juni 2012. Op deze avond, waarvan de inhoud nu nog onbekend is, zullen een aantal wensen die uitgevoerd zijn getoond worden, zal aandacht gevraagd worden voor de resterende wensen van het Hartenwens project, zullen er optredens zijn van verschillende aard.

Naast de groepsopdrachten zijn er ook individuele opdrachten. De studenten moeten een literatuuronderzoek doen waarin ze een muzisch agogisch onderwerp naar keuze onderzoeken.
Vervolgens moeten ze een persoonlijk blog schrijven over een bepaald onderwerp. Dat blog wordt geplaatst in deze omgeving dus uiteindelijk ontstaat er een blog met meer dan 30 persoonlijke visies op muzisch agogisch werken.

We werken dit jaar met 3 verschillende trainingen: er is een groep drama, een groep muziek en twee groepen beeldend.

We hopen op een inspirerende periode,
Namens de blokvoorzitters
Dorine Hulshof en Frans Roovers
Geen opmerkingen:

Een reactie posten